ב-25.10.1901 התיישבו ראשוני משפחות האיכרים על אדמות הכפר מסחה. רוב האיכרים היו בני המושבות ראש פינה וזיכרון יעקב. הם החלו לחרוש את אדמתם, זרעו תבואות ונטעו כרמים. הייתה זו חקלאות בעל שהתבססה בעיקר על גידולי שדה. המים סופקו ממעין קטן – עין מסחה שמימיו לא הספיקו והמושבה סבלה בשנים הראשונות ממחסור במים.
בשנת 1903 הציע מנחם אוסישקין השם כפר תבור – מושבה לרגלי התבור. חברת יק''א, החברה המיישבת במימון הברון אדמונד דה רוטשילד, קנתה את האדמות ממשפחת סורסוק. היא בנתה משני צידי הרחוב 28 בתי אבן וחצר עם מבני משק מוקפת חומה מאחורי כל בית. יק''א הקימה בית ספר עממי ומרפאה. ועד המושבה נבחר לנהל את ענייניה הפנימיים של המושבה. השמירה ניתנה לשייח' אחמדי שהב מהשבט הבדואי השכן ערב א-זביח, שהפיל את חיתתו על כל תושבי האזור יהודים וערבים כאחד. לאחר שרצח את המוכתר מרדכי הירש ב-1905, ברח לעבר הירדן והשמירה הוחלפה בידי אנשי הכפר השכן מעדר.
המורה יוסף ויתקין מנהלו הראשון של בית הספר, כתב בשנת 1905 את 'קול קורא', שקרא לצעירי הגולה לעלות לארץ ולהתיישב בה. היה זה אחד הזרזים לעלייה השנייה. בשנת 1906 ניהל את בית הספר המורה אשר ארליך. הוא הנהיג לראשונה לימודי התעמלות, שהפכו ברבות הימים ללימודי חינוך גופני בכל בתי הספר בארץ.
לאחר מהפכת התורכים הצעירים בשנת 1908 התערער המצב הביטחוני ולא היה ניתן עוד לסמוך על השמירה השכירה של הבדואים והצ'רקסים. נחתם חוזה שמירה עם אנשי בר גיורא ולאחר שנה הקימו ב-1909 בכפר תבור את ארגון 'השומר' שסיפק שומרים עבריים למושבות הגליל. ב-1911 נקנו אדמות נוספות מצפון ונוספו עוד 9 משפחות איכרים. בשנת 1914 הגיע לביקור ראשון במושבות הגליל התחתון הברון אדמונד דה רוטשילד.
כאשר פרצה מלחמת העולם הראשונה המושבה סבלה ממצב כלכלי ובטחוני קשה. לאחר הכיבוש הבריטי פרצו מאורעות 1920 ועדר המושבה נשדד על ידי בדואים מעבר הירדן. בקרב הרואי ניסו האיכרים להציל את העדר והצליחו להרוג כמה שודדים, אך בן המושבה משה קלימנטובסקי שהיה קלע מצטיין נהרג בקרב. בשנת 1924 הוחלפה יק''א בחברת פיק''א והוקמה התאחדות האיכרים בגליל התחתון שדאגה לייצוג המושבות בפני השלטונות. ב-1936 פרץ המרד הערבי שאילץ את בני המושבה להקים עמדות שמירה מבוצרות, תעלות קשר וגדרות.
ב-1937 נבנה בית הכנסת בתרומת הברון, ששימש גם בית ביטחון ועליו הייתה עמדת שמירה ופרוז'קטור שהאיר את הסביבה בלילה. בבית הכנסת היה סליק בו החביאו כלי נשק בלתי חוקיים. לאחר הקמת המדינה חוברה המושבה לחשמל ולקווי המים של מקורות. עד אז נאלצו האיכרים לשאוב מים מכמה מעיינות קטנים. בשנת 1949 נבנתה שכונת העולים הראשונה. היו אלה פליטים ממזרח אירופה שעלו לארץ לאחר השואה. בשנת 1956 נבנתה שכונה שנייה לעולים שהגיעו מכורדיסטן ומעירק.
החל מראשית שנות השבעים החל גל פיתוח חדש. נבנו מבני ציבור רבים. תושבים חדשים בנו את בתיהם במסגרת פרויקט בנה ביתך, הוקמו שכונות חדשות, הוקם אזור תעשייה, סופרמרקט ומרכז מסחרי. החקלאות המסורתית החלה לשנות פניה. ניטעו כרמי ענבים ליין ונבנה יקב. מטעי השקדים והזיתים הורחבו והוכנסו שיטות גידול מודרניות שהעלו את היבול ואיכותו. ב-1996 הוקם בית הספר על שם יצחק רבין. בשנת 2015 נבנה מרכז מסחרי חדש וכיום המושבה מונה 5000 תושבים. נפתח קאנטרי חדש עם חדרי כושר ובריכה מחוממת. המרכז הקהילתי מפעיל פעילויות מגוונות לגיל השלישי, מועדון ותיקים וקתדרה. איכות החיים בכפר תבור מושכת אוכלוסייה מכל רחבי הארץ.