יש להכנס למערכת עם כתובת המייל איתה נרשמתם לעזרה
במערכת החדשה יש להזדהות באמצעות כתובת הדואר אלקטרוני שאיתה נרשמתם לעזרה
כל התגיות במערכת


עזרה

מדריך להרשמה, העלאת תמונות  ועדכון תמונות לאחר שהועלו 

למידע על נושאים נוספים קראו בדף 'חשוב לדעת' ובדף 'שאלות נפוצות'

אנשים פרטיים וארגונים שנרשמו בעבר - אין צורך להירשם מחדש

מי שנרשם בעבר לאתר פיקיוויקי, הרישום שלו קיים ותקף גם באתר החדש וכולל את כל האפשרויות החדשות. לצורך הזדהות יש להקליד את כתובת הדואר האלקטרוני שאיתה נרשמתם לאתר ואת הסיסמה שבחרתם. במקרה שאינכם זוכרים את הסיסמה, הקישו על הקישור "שכחתי סיסמה". במקרה שאינכם זוכרים את כתובת הדואר האלקטרוני עמה נרשמתם, פנו אלינו דרך טופס  'צור קשר' (בתחתית המסך) או ישירות בדואר אלקטרוני [email protected] בפנייתכם רשמו שם משפחה ושם פרטי עמם נרשמתם לאתר. רצוי לרשום גם את שם המשתמש בעזרתו נהגתם להיכנס לאתר בגרסתו הקודמת.  

מטרת הרישום לאתר 

הרישום לאתר מיועד למעוניינים לתייג תמונות, לסמן תמונות אהובות ולתרום (להעלות) תמונות למאגר. אם ברצונכם לצפות בתמונות ולהוריד תמונות, אין צורך בהרשמה.

הרשמת תורם פרטי - לתורמים חדשים, שלא נרשמו בעבר

 

ההרשמה לפיקיוויקי לאנשים פרטיים מתבצעת בשני שלבים: 
שלב א'רישום מקוצר -  מיועד לתורמים פרטיים המעוניינים להוסיף תגיות לתמונות קיימות ולסמן תמונות אהובות. לחצו בדף הבית על 'משתמש חדש – הרשמה'. תחת הכותרת 'הרשמה לפיקיוויקי – משתמש פרטי', הקלידו כתובת דואר אלקטרוני וסיסמה. יש לרשום כתובת דואר אלקטרוני תקינה ותקפה, לנסח סיסמה בהתאם להנחיות ולהקליד את הסיסמה שנית. בסיום יש ללחוץ על כפתור 'הרשמה לפיקיוויקי'. 
שלב ב' – מיועד לתורמים פרטיים המעוניינים לתרום תמונות חדשות למאגר פיקיוויקי. לאחר שביצעתם רישום מקוצר, לחצו  על 'העלאת תמונות חדשות', נפתח מסך 'השלמת פרטי משתמש'. במסך זה יש לרשום: שם בעברית ובאנגלית, מספר טלפון ליצירת קשר ואת נוסח הקרדיט בעברית ובאנגלית (הקרדיט שאתם מבקשים כי יירשם בצמוד לתמונות שלכם, אם וכאשר מישהו יעשה שימוש בתמונות). 
בשלב זה תישלח אליכם הודעת דואר אלקטרוני. לצורך הפעלה ואישור סופי של הרשמתכם למאגר, יש ללחוץ על הקישור המוצג בתוך ההודעה.  
לאחר השלמת פרטי המשתמש ניתן להעלות תמונות למאגר. בכל פעם שתקלידו את כתובת הדוא"ל והסיסמה שלכם, המערכת תזהה אתכם בשמכם. כמו כן יוצג קישור ל 'עריכת פרטי משתמש' – בו תוכלו לעדכן את הפרטים שמסרתם.  

העלאת תמונות חדשות 

 

• שלב ראשון – בחירת התמונות 
• שלב שני – רישום מידע נלווה לכל את מן התמונות. 
 

שלב ראשון  

• לחצו על הכפתור 'העלאת תמונה חדשה', הנמצא בסרגל הניווט העליון, או על הקישור 'העלאת תמונה חדשה' המוצג מתחת לשמכם בחלק השמאלי העליון של המסך. 

• בחלון שנפתח סמנו V ליד ההצהרה ולאחר מכן  בחרו באחת משתי אפשרויות השיתוף וסמנו את בחירתכם באחד העיגולים. 

• לחצו על הכפתור 'בחירת תמונה/תמונות להעלאה' כדי לפתוח את 'סייר הקבצים' ואת התיקייה במחשב שבה שמרתם את התמונות המיועדות להעלאה.

• לאחר שתאתרו את התמונות המתאימות סמנו אותן  ולחצו על 'פתח' (open). ניתן לבחור עד 25 תמונות (אך מומלץ לבחור מספר קטן יותר).   

• המתינו לטעינת התמונות  לשרת. 

שלב שני 

• הגעתם למסך 'העלאת תמונות לאתר – עדכון פרטים'. בחלקו הימני של המסך מוצגות בהקטנה התמונות שהעליתם, זו תחת זו. בחלקו השמאלי של  המסך מוצגות תיבות טקסט (שדות), בהן יש לרשום את המידע הקשור בתמונות. 

חשוב ביותר! לפני רישום המידע, יש ללחוץ עם לחצן העכבר השמאלי על התמונה/התמונות שעבורן ברצונכם לרשום מידע. לחיצה זו תוביל לסימון התמונה במסגרת בצבע ירוק. המידע שתרשמו יהיה רלוונטי רק לתמונות המסומנות. לביטול בחירת התמונה לחצו שוב על התמונה המוקטנת - המסגרת הירוקה תבוטל. 
אם המידע שברצונכם לרשום מתאים לכל התמונות שהעליתם בקבוצת תמונות זו, ניתן לסמן את כל התמונות במסגרת ירוקה, לרשום עבורן  את המידע המשותף להן וללחוץ על כפתור 'העלה' (בתחתית המסך בצבע תכלת). תתקבל הודעה 'עודכנו בהצלחה [מספר] תמונות והועברו לאישור המערכת'.   
אם המידע משתנה מתמונה לתמונה, ניתן לסמן רק חלק מן התמונות, לרשום עבורן מידע רלוונטי, המשותף להן, ללחוץ על כפתור 'העלה' ולאחר מכן לסמן תמונה/תמונות נוספת ולרשום בשדות את המידע המתאים להן וללחוץ שוב על כפתור 'העלה'. וכן הלאה.  
• אם התחרטתם וברצונכם להסיר לחלוטין את אחת התמונות, סמנו אותה במסגרת ירוקה ולחצו על הכפתור 'מחק תמונה'. התמונה תוסר מקבוצת התמונות. 
• שימו לב! רישום מידע בחלק מן השדות הנו בגדר חובה ולא ניתן לשמור את התמונות ללא מידע זה. שדות החובה מסומנים ב *. 
• בסיום רישום המידע לכל התמונות בקבוצת התמונות שהעליתם, לחצו על כפתור 'סגור'. שימו לב! מסך 'העלאת תמונות לאתר' יישאר פתוח עד שתלחצו על כפתור 'סגור'. 

פתרון בעיות בהעלאת תמונות

כדי שהתמונות יעלו בצורה תקינה יש להקפיד על מספר כללים:

משקל כל קובץ – עד 10 מגה. עם זאת מומלץ להקטין את הקבצים  בטרם העלאתם לגודל של 0.5 – 1 מגה. כך ייחסך זמן המתנה בטעינת התמונות לשרת.
• סוג הקובץ  JPG  בלבד.
ניתן להעלות עד 25 קבצים בפעולה אחת, אך מומלץ להעלות מספר קטן יותר ובניסיון הראשון להעלות 3-2 תמונות בלבד. בכל מקרה יש לסיים את הקלדת המידע הנלווה לתמונות שהועלו בהליך אחד בתוך שעתיים.
השדות המסומנים ב * הנם שדות חובה.
• במקרה שהעליתם תמונות ולא השלמתם את המידע הדרוש, או מסיבה כלשהי המידע הקשור בתמונות לא נשמר, התמונות לא יתפרסמו (לא יגיעו לשלב השלישי). לאחר שתזדהו באתר, יוצג תחת שמכם קישור עם הכותרת 'תמונות מחכות לעדכון'. לחצו על הקישור ובצעו השלמת פרטים לתמונות הממתינות, או, אם ברצונכם להסירן לחלוטין,  לחצו על 'מחק תמונה'.

רישום מידע נלווה לתמונה

 

רישום המידע הנלווה לתמונה הנו בעל חשיבות רבה, לצורך זיהוי מקום הצילום והאובייקטים המצולמים על ידי משתמשי האתר. מאחר שבאתר פועל מנוע חיפוש, רישום מידע רב ומדויק מסייע למשתמשים להגיע אל התמונות שלכם. יש לרשום מידע ענייני המתאר את מקום הצילום והאירוע המצולם.
שם התמונה בעברית: שדה חובה. חברו כותרת קצרה בעברית, המאפיינת את תוכן התמונה. הקפידו על ניסוח ענייני  ולא פיוטי. 
שם התמונה באנגלית: שדה  חובה, השם יוצג  עם התמונה במאגר התמונות הבינלאומי ויקישיתוף (Wikicommons) לרשותכם כפתור 'תרגם' – בצבע ירוק  עם חץ לבן. לחיצה על כפתור זה תתרגם  לאנגלית של שם התמונה שרשמתם בעברית תרגום זה מתבסס על מנגנון התרגום של גוגל ולגבי כל תמונה רצוי לבדוק עד כמה התרגום מדויק.  
תיאור התמונה בעברית:  שדה חובה. הקפידו על ניסוח ענייני. רשמו תיאור של תוכן התמונה – מה רואים בתמונה? הוסיפו מידע על  מקום הצילום, ההקשר, התקופה, האירוע המוצג בתמונה. 
תיאור התמונה באנגלית: חובה, נדרשר תיאור קצר באנגלית, אשר יוצג עם התמונה במאגר התמונות הבינלאומי ויקישיתוף (Wikicommons ) לרשותכם כפתור 'תרגם' – בצבע ירוק  עם חץ לבן. לחיצה על כפתור זה תתרגם  לאנגלית של שם התמונה שרשמתם בעברית  תרגום זה מתבסס על מנגנון התרגום של גוגל ולגבי כל תמונה רצוי לבדוק עד כמה התרגום מדויק.  
מילות מפתח/תגיות:  שדה רשות. תגיות הן מילים יחידות או צירופי מילים הקשורים לתוכן התמונה. התגיות נכללות ב"ענן התגיות", שהקישור אליו  מוצג באופן קבוע  בקצה העליון של המסך, מצד שמאל. התגיות מסייעות גם לתיעוד המידע וגם לאיתור המידע. ככל שתגית מסוימת נרשמה בהקשר לתמונות רבות יותר, כך תגדל תצוגת המילה ב"ענן התגיות". רשמו מילים משמעותיות לתוכן התמונה, כגון פריטים הנראים ברקע התמונה, שמות אנשים, תקופה בה צולמה התמונה וכד'. מנגנון השלמת מילים אוטומטית מקושר לתגיות. כאשר מתחילים לכתוב התגית, נפתחת רשימת התגיות הקיימות במאגר. לחיצה על תגית קיימת, תוביל להוספת התגית לשדה. מומלץ מאד לשלוף מהרשימה תגית קיימת ולא לנסח תגית חדשה. כך נבטיח יצירת אוצר מילים אחיד. 
שם הצלם: שדה רשות. רצוי לרשום את שם הצלם שצילם את התמונה. ברירת המחדל היא ששם הצלם זהה לשמו של תורם התמונה. אם אכן כך הדבר – אין צורך לבצע כל פעולה, כיוון ששם הצלם כבר מסומן, שם הצלם שונה משם תורם התמונה – לדוגמה , כאשר התמונה נתרמה על ידי ארגון – אזי יש לסמן את האפשרות 'אחר' ולהקליד בחלון המתאים את שם הצלם. במקרה שמדובר בתמונות ישנות, שצולמו לפני חמישים שנה ומעלה ושם הצלם אינו ידוע, ניתן לסמן 'אחר'  ולרשום 'אין מידע'. 
קרדיט: קרדיט הוא מתן ייחוס, אזכור שמו של תורם התמונה ו/או הצלם בצמוד לתמונה. במקרה שמשתמש כלשהו ירצה לפרסם את התמונה, עליו לתת קרדיט. מטרת שדה זה היא לאפשר לתורם התמונה לנסח את הקרדיט המבוקש. 
אם בשלב העלאת התמונה/התמונות סימנתם אותן כ'תמונות חופשיות לשימוש בתנאי שיינתן קרדיט לתורם התמונות' תוכלו לרשום בשדה זה את נוסח הקרדיט שהנכם מבקשים לצרף לתמונה בכל פעם שייעשה בה שימוש. ברירת המחדל היא 'קרדיט לצלם', אם תבחרו באפשרות זו, יירשם  נוסח הקרדיט שרשמתם ב'פרטי המשתמש' שלכם. אם ברצונכם לנסח לתמונות מסוימות קרדיט שונה, לחצו על 'אחר' ורשמו בתיבת הטקסט את הקרדיט המבוקש. במקרה שבשלב העלאת התמונות סימנתם 'התמונות חופשיות לשימוש ונמסרות לנחלת הכלל', אז שדה נוסח הקרדיט, כלל לא יופיע במסך עדכון פרטי התמונה. 
מקום הצילום: שדה רשות. שם המקום הגיאוגרפי בו צולמה התמונה. שם ישוב או רשות מקומית (לדוגמה: 'תל אביב' או 'עמק חפר'), או אזור גיאוגרפי (לדוגמה: 'רמת הגולן' או 'מדבר יהודה'). אין לכתוב מקומות כללים מאד כגון: 'ארץ ישראל' וגם לא מקומות סתמיים כגון: בקיבוץ על יד הרפת. 
נושא: שדה חובה. יש לבחור את הנושא מתוך רשימת נושאים. בלחיצה על החץ השחור, נפתחת רשימת נושאים ממוינת לפי א-ב. הקליקו עם העכבר על נושא אחד מתוך הרשימה. בחרו נושא המתאר בצורה הטובה ביותר את תוכן התמונה, או ההקשר הכללי שלה. 
תאריך: שדה חובה. אם ידוע לכם תאריך הצילום או חלק ממנו - סמנו את העיגול על יד השורה השנייה ורשמו את השנה במבנה ארבע ספרות, את החודש במבנה שתי ספרות ואת היום במבנה שתי ספרות. ניתן לרשום גם צירוף של חודש ושנה, או שנה בלבד. אם אינכם יודעים את שנת הצילום, יש לשער את טווח השנים בהם צולמה התמונה– סמנו את העיגול על יד השורה הראשונה. רשמו את הערכתכם לטווח השנים, כל שנה במבנה ארבע ספרות. לדוגמה: משנה 1960 עד שנה  1970.
מידע נוסף: שדה רשות. מיועד לרישום הערות ומידע נוסף הקשור בתמונה. לדוגמה, ניתן לרשום פרטים אודות הצלם, או אודות אירוע היסטורי הקשור לתוכן התמונה. 
הוספת קישור: שדה רשות. מיועד ליצירת היפר קישור לדף אינטרנט הקשור בתוכן התמונה או למידע נוסף אודות הצלם או תורם התמונה. בכותרת הקישור – רשמו כותרת כגון 'ערך בויקיפדיה' ובחלון הנוסף הדביקו את כתובת  דף האינטרנט (URL) המלאה אליה מכוון הקישור.  

עדכון המידע הנלווה לתמונות לאחר העלאת התמונות למאגר

 

עדכון מידע בתמונה: תורמי התמונות רשאים לעדכן מידע בתמונות שהועלו על ידם.  לשם כך יש להזדהות  עם שם המשתמש והסיסמה. 
בחלקו העליון של המסך מצד שמאל יופיע קישור ל 'התמונות שלי בגלריה'. לחיצה על הקישור תוביל  לתצוגה של כל התמונות שתרמתם. מתחת לכל תמונה מוצג אייקון בצורת עיפרון. בלחיצה על העיפרון ייפתח מסך פרטי התמונה. עדכנו את הפרטים במסך זה ובסיום לחצו בתחתית המסך על כפתור 'ערוך'. לתשומת לבכם - עריכת המידע בתמונות אפשרית בכל עת, אך במקרה שהעריכה תתבצע לאחר שהתמונות סונכרנו עם ויקישיתוף, המידע המעודכן  יוצג רק בפיקיוויקי ולא יסונכרן עם ויקישיתוף באופן אוטומטי. 
מחיקת תמונות:  בשלב זה משתמש אינו רשאי להסיר תמונות שתרם למאגר. יש לזכור כי בעת  תרומת התמונה לפיקיוויקי ולויקישיתוף, ויתרתם על זכויות היוצרים שלכם ולכן זכותכם להסיר אותה אינה מובנת מאליה. ייתכן שכבר נעשה שימוש בתמונה על ידי אחד או יותר ממשתמשי אתר פיקיווקי או אתר ויקישיתוף ולא ניתן למנוע זאת. במקרה שקיימת טענה מוצדקת להסרת התמונה, אנא פנו  אל הנהלת האתר בדוא"ל [email protected] ואנו נסיר את התמונה  באמצעות מנגנון הניהול. 

חדשות ועדכונים