מיזם התמונות לשימור המורשת מתבצע ע"י מתנדבות ומתנדבי המועצה לשימור אתרי מורשת, המתנדבים פועלים רבות כדי להנגיש את השימור והמורשת באמצעים דיגיטליים וברשת האינטרנט.
רמלה היא עיר במרכז מישור החוף . תושביה רובם יהודים יוצאי ארצות רבות , יש בה קהילה קטנה של קראים ומיעוט של ערבים מוסלמים ונוצרים . השם רמלה הוא שם ערבי . המילה רמל בערבית פירושה : חול . העיר נוסדה בשנת 717 לספירה בידי מוסלמים בגבול רצועת חולות החוף . עם יסודה תפסה את מקומה של לוד הנוצרית כמרכז השלטון המוסלמי בארץ . שכנה על צומת דרכים חשובות , ובה עברה הדרך מיפו לירושלים .
במשך השנים עברה העיר תהפוכות רבות ותקופות שלטון שונות שהשאירו רישומן באתרים שונים בעיר .
ב 11 ביולי 1948 נכבשה רמלה הערבית בידי צה"ל ב" מבצע דני " . חלק מתושביה הערבים נטשוה , חלק נשארו בעיר , אליהם הצטרפו יהודים עולים חדשים שהגיעו עם קום המדינה . ב 1949 קיבלה רמלה מעמד של עיר .
היום משמשת רמלה כעיר מרכז לישובים החקלאיים שמסביבה כשלבני כל הדתות : יהודים , מוסלמים ונוצרים מוסדות ואתרים משלהם
לוד היא עיר במישור החוף , במרכזה של ישראל . כמעט כל תושביה יהודים ומיעוטם ערבים . רוב התושבים הם עולים שהגיעו עם קום המדינה ואחר כך . על סמל העיר כתובים דברי הנביא ירמיהו : " ושבו בנים לגבולם " .
פרנסת התושבים מבוססת בעיקר על מסחר , חנוונות , מפעלי תעשיה ועבודה בנמל התעופה " בן - גוריון " הסמוך . נמצאת כ- 50 מטר מעל פני הים וכ - 17 ק"מ בקו ישר מחופו .
השם לוד הוא קדום ופירושו ומוצאו אינם ידועים . הוא נזכר כבר במקרא בכתיב " לד " . לוד היא אכן מהערים הקדומות ביותר בארץ וברחבי העיר שרידים ואתרים רבים .